Sağlık Bakanlığı 'Dünya Su Günü' Açıklaması

Sağlık Bakanlığı 'Dünya Su Günü' Açıklaması

Su, ekolojik hayatının devam ettirilebilmesi için gerekli olan en önemli kaynaktır. Su, insan vücudu için gerekliliğinin yanında tarım, sanayi ve teknoloji gibi ekonominin devamlılığını sağlayan temel alanlarda kullanılmaktadır.

Dünya yüzeyinde bulunan tatlı su kaynaklarının kısıtlı olup gün geçtikçe kirlenme ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler-Su (UN-Water) tarafından 22 Mart Dünya Su Günü olarak kabul edilmiş olup her yıl dünya çapında farklı bir tema ile kutlamalar gerçekleştirilmektedir. 2022 yılı Dünya Su Günü teması ise “Yeraltı suyunu Görünür Yapmak” olarak belirlenmiştir.

Su, ülkemiz açısından dünyanın her yerinde olduğu gibi hayati bir öneme sahiptir. Yarı kurak iklimin tesirinde bulunan ülkemizde suyun varlığı ve devamlılığı oldukça önem arz etmektedir. Geçmişte gerek içme-kullanma gerek tarımsal sulama amacıyla yeraltından çok fazla su çekimi ile suyun aşırı ve bilinçsiz kullanılması su yetersizliğine neden olmuş, sonrasında gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti’nden su temin projesi ile bu sorun bir nebze giderilmiştir. Bu bağlamda Türkiye’den gelen suyun KKTC için hayati bir önemi vardır.

Bakanlık olarak halkımızın güvenli suya ulaşımı adına su üretim tesislerini denetleyerek, ambalajlanmış kaynak suyu ve içme sularından düzenli olarak numuneler alarak analiz yaptırmakta ve sonuçlar web sayfamızda halkımız ile paylaşılmaktadır.

Geleceğimiz için suyun bilinçli ve tasarruflu kullanılarak su kaynaklarımızın korunmasına katkıda bulunmanın her birimizin görevi olduğu unutulmamalıdır.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 22, 2022,
Haber Kategorisi: HABERLER,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25
"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

KKTC Sağlık Bakanlığı Himayesinde UMKE Tarafından Sağlık Çalışanlarına Afet ve Acil Durum Eğitimi Başlatıldı.

Devamını oku
262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345