Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, DAÜ. Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışına katıldı

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, DAÜ. Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışına katıldı

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, DAÜ. Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışına katıldı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren bakan Altuğra, şunları kaydetti;

" Her dönemde olduğu gibi günümüzde de tıp eğitimi, en kapsamlı ve en uzun süreyi kapsayan bir eğitimdir.Bu süreçte gelişen eğitim terknolojilerinin yanı sıra pratik uygulamaların da önemi kuşkusuz ki çok büyüktür.

Adamız bir üniversiteler ülkesi olup tıp fakültelerimizde öğrencilerin iyi klinik uygulamaları öğrenebilecekleri imkanların olması ülkemiz için önemli bir artıdır.Daha önce bakanlığımıza bağlı hastahanelerde gözlem ve araştırmalarını sürdüren DAÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin artık kendi üniversiteleri bünyesinde bu olanaklara kavuşması bizleri çok mutlu etmiştir.

Bir ülkede sağlık hizmetlerinin daha da ileri noktalara taşınmasında bilim yuvası üniversitelerin rolü kuşkusuz ki vazgeçilmezdir.

Yakın geçmiste DAÜ Tıp Fakültesi ile ortaklaşa yürüttüğumüz Kanser Kayıtçılıği projesi ve Magosa Hastanesi DNA labaratuvarının açılması ortaklaşa çalışmanın ülkemize ne kadar faydalı olabileceğine dair en güzel iki örnektir.

Bundan sonra da toplum sağlığınin daha da iyiye götürülmesi için güzel projelerde birlikte çalışmak en büyük temennimizdir.

Bugün hep birlikte açılışını yaptığımız, DAÜ Dr.Fazıl Küçuk tıp Fakültesi ,klinik uygulama ve araştırma merkezinin, öğrencilerin pratik eğitimi yanında hocalarımızın organize edeceği sağlık alanındaki birçok çalışmaya da vesile olacağını duymaktan büyük mutluluk duydum.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı ve üniversitelerimiz için hala yapacak çok şey var.

DAÜ Tıp Fakültesinin motivatör etkisi ve bakanlığımızın personel ve donanım anlamındaki altyapısı ile birlikte daha çok güzel işlere imza atabiliriz.

Bir kez daha DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Klinik uygulama ve Araştırma Merkezinin ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 3, 2022,
Haber Kategorisi: HABERLER,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25
"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

KKTC Sağlık Bakanlığı Himayesinde UMKE Tarafından Sağlık Çalışanlarına Afet ve Acil Durum Eğitimi Başlatıldı.

Devamını oku
262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345