Bakan Üstel, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkan ve üyelerini kabul etti

Bakan Üstel, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkan ve üyelerini kabul etti

“Üstel, gençleri, çocukları ve toplum sağlığını tehdit edecek her konuda komisyonun yanındayız” 

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve beraberindeki heyeti kabul etti. 
Karaokuçu, komisyonun hazırladığı KKTC Uyuşturucu Raporu ve okul öncesi eğitimde kullanılmak üzere hazırladıkları eğitim programı kitabını Bakan Üstel’e takdim etti. 

Görüşmede son dönemde yaygınlaşan uyuşturucu nitelikli ilaçların kötüye kullanımının önüne geçilmesi konusunda yapılan otomasyon çalışması ile ilgili bilgiler aktarıldı. 

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu başkanlığında İlaç ve Eczacılık Dairesi, Eczacılar Birliği, Tabipler Birliği ve Üniversitelerin Eczacılık Fakültesi Dekanları tarafından yürütülen otomasyon çalışmasının önemine değinildi. 

Görüşmede ayrıca AMATEM’in yarım kalan binasının tamamlanması ve madde bağımlılarının zorunlu tedavisi konusunda yasal değişiklikle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve tüm üyelere yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkürlerini sunan Bakan Üstel, gençleri, çocukları ve toplum sağlığını tehdit edecek her konuda komisyonun yanında olacaklarını belirtti. 

Üstel, uyuşturucu nitelikli ilaçların kötüye kullanımının önüne geçilmesi konusunda yapılan otomasyon çalışmasının son derece önemli olduğunu, ayrıca komisyonun yapacağı yasa tasarılarına bakanlık olarak katkı koymaya hazır olduklarını belirtti. 

Üstel, gençlerimizin bu illete bağımlı olmaması için hükümetin de büyük sorumluluklarının olduğunu,  madde ve uyuşturucu bağımlılığının rehabilitasyonu için oluşturulacak merkezin tamamlanması için adım atılacağını kaydetti.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 23, 2021,
Haber Kategorisi: HABERLER,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25
"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

KKTC Sağlık Bakanlığı Himayesinde UMKE Tarafından Sağlık Çalışanlarına Afet ve Acil Durum Eğitimi Başlatıldı.

Devamını oku
262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345