Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde Sigara Bırakma Polikliniği açıldı

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde Sigara Bırakma Polikliniği açıldı

Dinçyürek: "Bu merkezden elde edilecek tecrübe diğer devlet hastaneleri ve sağlık birimlerine taşınmasında yol gösterici olacak"

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterecek Sigara Bırakma Polikliniği bugün açıldı.

KKTC’de devlet hastanesi bünyesinde, tek sigara bırakma polikliniği olarak hizmet verecek polikliniğin açılışını Sağlık Bakanı hakan Dinçyürek gerçekleştirdi.

Girne Doktor Akçiçek Hastanesi Başhekimi Beyhan Berova, 17 Kasım’ın Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Günü ,18 Kasımın ise Dünya KOAH günü olduğunu anımsatarak, bu bağlamda, akciğer kanserinin en büyük etkenlerinden biri olan sigara bağımlılığına dikkat çekmek , sigaranın zararları konusunda halkı bilinçlendirmek, sigarayı bırakmak isteyen bırakamayan ve profesyonel ekip desteğine ihtiyaç duyan kişilere hizmet vermek amacıyla hastanede sigara bırakma polikliniğini hizmete soktuklarını söyledi.

Poliklinikte Göğüs hastalıkları Uzmanı Doktor Ayşe Baha ve ekibi tarafından her Çarşamba hizmet verileceğini dile getiren Berova, hastaların 1101 numaralı telefondan randevu alarak ,sigara bırakma polikliniğine başvurabileceğini kaydetti.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Ayşe Baha, Akciğer Kanseri ve KOAH hastalığının ortak en büyük sebebi sigara olduğunu anımsatarak, Türkiye’de olduğu gibi ilaç ve psikolojik desteği içeren başarılı tedavi yöntemlerini poliklinikte uygulanacağını dile getirerek, polikliniğe gelecek taleplere göre poliklinik günlerinin arttırılabileceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, sağlıklı olmanın her şeyden önemli olduğunu belirterek, hastalıklara neden olacak genetik faktörler değiştirilemese de, sigara gibi kötü alışkanlıkları ortadan kaldırılarak risk faktörlerinin azaltılabileceğini vurguladı.

Sigara bağımlılarının , sigarayı bırakmak için kendisiyle büyük mücadeleye girdiğini ancak çoğunu bu alışkanlıktan kendi çabalarıyla kurtulamadığını anımsatan Dinçyürek, Girne Doktor Akçiçek hastanesi bünyesinde oluşturulan bu poliklinikle , bu amaçla hizmet verileceğini söyledi.

Poliklinik açılışının Akciğer Kanseri Farkındalık Günü ve Dünya KOAH gününün bulunduğu haftaya denk getirilmesinin de ayrı bir anlam taşıdığını belirten Dinçyürek, polikliniğin hayata geçmesine emek koyan herkese teşekkür etti.

KKTC’de devlet hastanesi bünyesindeki tek sigara bırakma polikliniği olarak hizmet verecek bu merkezden elde edilecek tecrübenin, bu hizmetin diğer devlet hastaneleri ve sağlık birimlerine taşınmasında yol gösterici olacağını da kaydeden Dinçyürek, vatandaşlara; “Sigara ve tütünden uzak durun , kendiniz bırakmayı başaramazsanız bize gelin” çağrısında bulundu.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 17, 2023,
Haber Kategorisi: HABERLER,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25
"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

KKTC Sağlık Bakanlığı Himayesinde UMKE Tarafından Sağlık Çalışanlarına Afet ve Acil Durum Eğitimi Başlatıldı.

Devamını oku
262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345