Dr. Hakan Dinçyürek: Şampiyon Meleklerimiz ve Depremde Kaybettiğimiz Vatandaşlarımızı Unutmayacağız

Dr. Hakan Dinçyürek: Şampiyon Meleklerimiz ve Depremde Kaybettiğimiz Vatandaşlarımızı Unutmayacağız

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, 6 Şubat 2023'te Türkiye'de meydana gelen Asrın Felaketi depremlerinin 1. Yıl dönümünü nedeniyle mesaj yayımladı. 

Dinçyürek, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı, özellikle "Şampiyon Melekler" takımının üyelerini ve değerli öğretmenleri unutmadıklarını, tüm kayıpların her zaman kalplerimizde yaşayacağını vurguladı.

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde 11 ilde yıkıma neden olan 6 Şubat depremlerinin birinci yılında, binlerce insanın kaybının derin üzüntüsü içinde olduklarını ifade etti.

Bakan Dinçyürek, tarihin en acı felaketlerinden biri olan deprem neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı, özellikle "Şampiyon Melekler" takımının üyelerini ve değerli öğretmenleri unutmadıklarını, tüm kayıpların her zaman kalplerimizde yaşayacağını vurguladı.

Dinçyürek, bu acı dolu süreçte bir kez daha birlik ve dayanışma içinde olmanın önemine değinerek, Şampiyon Meleklerin ve diğer kayıpların anısını yaşatmak adına yapılan çalışmalara işaret ederek, toplumun bir arada olmasının önemine değindi.

Dinçyürek, bu anlamda İsias Davası'ndaki birliktelik, mücadele ve adalet arayışının diğer davalar için emsal teşkil etmesini temenni ettiğini, adaletin yerini bulacağına inandığını kaydetti.

Depremlerin doğal afetler olduğunu ancak ölümlerin genellikle alınması gereken tedbirlerin ihmali sonucu meydana geldiğini belirten Bakan Dinçyürek, bu noktada toplumun bilinçlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Depremlerin acı izlerini taşıdığımız bu günlerde, 50 bini aşkın kişinin, Şampiyon Meleklerimizin, öğretmenlerimizin ve vatandaşlarımızın kaybına bir kez daha yürekten üzüntü duyduğunu belirten Dinçyürek, tüm kayıplarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelere ve tüm milletimize bir kez daha sabır ve güç dilediğini kaydetti.

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 6, 2024,
Haber Kategorisi: HABERLER,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25
"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

KKTC Sağlık Bakanlığı Himayesinde UMKE Tarafından Sağlık Çalışanlarına Afet ve Acil Durum Eğitimi Başlatıldı.

Devamını oku
262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345