Dinçyürek: Sağlık bir takım işidir. Tıp-iş ile işbirliği içeresinde olacağız

Dinçyürek: Sağlık bir takım işidir. Tıp-iş ile işbirliği içeresinde olacağız

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP İŞ) Başkanı Dr. Özlem Gürkut ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Sağlık Bakanı Dinçyürek, Tıp-İş Başkanı ve yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni yönetime başarılar diledi.

Sağlık alanında atılacak birçok adımı olduğunu belirten Dinçyürek, kısa dönemde sağlıkta yer alan paydaşlarla bu adımları atma düşüncesinde olduklarını ve sağlığın bir takım işi olduğunu, hekimlerin ise bunun önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Dinçyürek, hekimlerin daha uygun şartlarda çalışabilmesini sağlamanın sağlık bakanlığının temel görevlerinden biri olduğunu vurguladı.

Gerek çalışma koşullarıı gerekse toplum nezdinde hekimlerin saygınlığının, itibarının korunması ve geliştirilmesinin hedefleri olduğunu belirten Dinçyürek, bu hedeflere ulaşmak için Tıp-İş ile iş birliği içinde olacaklarını ifade etti.

Dinçyürek, ziyarette, önümüzdeki hafta daha derinlemesine konuların ele alınacağını ve şekillendirilme adına çalışmaların artırılacağını belirtti.

Dinçyürek, ülkede sağlık alanında gerekli adımları atmaya kararlı olduklarını Tıp-İş'in ve Sağlık Bakanlığı'nın hedeflerinin paralel olduğunu belirterek, işbirliği içinde icraatları sürdüreceklerini söyledi.

Yeni yönetime başarılar dileyen Dinçyürek, kendisinin ve ekibinin de Tıp-İş’in halihazırda bir üyesi olduğunu belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tıp-iş Başkanı Gürküt, Tıp-İş olarak ilk resmi ziyaretlerini Sağlık Bakanlığı’na yaptıklarını, kabulden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Ortak hedefin daha iyi bir sağlık hizmeti oluşturmak olduğunu belirten Gürkut, bunun en temel parçalarından birinin hekimler olduğunu, hekimlerin çalışma şartlarını ve hastanelerin eksikliklerini hep birlikte el birliği ile gidermenin ve halkın aldığı sağlık hizmetlerinin çok daha iyi noktalara taşınmasının temel amaçları olduğunu vurguladı.

Ziyarette ivedi sorunları aktardıklarını belirten Gürküt, bu sorunların hep birlikte aşılacağına emin olduğunu ifade etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 17, 2024,
Haber Kategorisi: HABERLER,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25
"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

KKTC Sağlık Bakanlığı Himayesinde UMKE Tarafından Sağlık Çalışanlarına Afet ve Acil Durum Eğitimi Başlatıldı.

Devamını oku
262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345