Dinçyürek: Onkoloji Merkezinde her gün ortalama 60 hastaya kemoterapi verilmektedir

Dinçyürek: Onkoloji Merkezinde her gün ortalama 60 hastaya kemoterapi verilmektedir

Lefkoşa Başkent Lions Kulübü, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi'ne infüzyon pompası ve Acil Durum Hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesine Bilirubin ölçüm cihazı bağışında bulundu.

Dinçyürek, yaptığı açıklamada Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi'nde her gün ortalama 60 hastaya ve Ocak ayında çocuk hematoloji hariç yüzlerce hastaya 1009 kez kemoterapi verildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, bugün burada, Lefkoşa Başkent Lions Kulübü'nün Onkoloji hastanesine bağışladığı infüzyon pompasını teslim almak için toplanmış bulunduklarını, derneğin Acil Durum Hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesine de değeri 5 bin Euro civarında olan Bilirubin ölçüm cihazı bağışında bulunduğunu, bu bağışların sağlık hizmetlerimizi güçlendirdiğini ve eksikliklerimizi telafi etme fırsatı sunduğunu belirtti.

Dinçyürek, ayrıca, dün de 2 ambulansın sağlık servislerine hediye edildiğini ve bunların sayısının 10'a tamamlamak için iş çevrelerinin harekete geçtiğini ifade etti. Bu durumun memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Dinçyürek, 5 ambulansın ihalesi için iyi bir aşamada olduklarını ve ülkedeki sağlık eksikliklerini gidermek için devlet ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Dinçyürek, Anavatan Türkiye ile yürütülen projelerle yeni sağlık merkezleri ve hastaneler yapıldığını ve bu projelerin hayata geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Dinçyürek, mevcut talep edilen ihtiyaçların tamamlanması, sürdürülebilir sağlık servisi için her anlamda çalıştıklarını, onkoloji hastalarına kesintisiz ilaçların sağlanması için var güçleriyle çaba sarf ettiklerini belirtti.

Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi'nde Ocak ayında çocuk hematoloji hariç yüzlerce hastaya 1009 kez kemotarapi verildiğini ve her gün ortalama 60 hastanın kemoterapi aldığını belirten Dinçyürek, bunun ciddi bir çalışma ve özveri gerektiren bir süreç olduğunu onkoloji ilaçlarının kesintisiz sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.  Dinçyürek ayrıca devlet tarafından ilacı tedarik edilen onlarca hastaya da YDÜ Hastanesi tarafından kemoterapi verilmekte olduğunu kaydetti.

 

Bu cihazların alımında katkıda bulunan herkese teşekkür eden Dinçyürek, tüm hastalara acil şifalar diledi.

 

Lefkoşa Başkent Lions Kulübü Başkanı Hanife Yusufoğlu da hiçbir çocuğun ve hastanın bu cihazlara ihtiyaç duymamasını temenni ettiklerini, tüm üyelerin katkılarıyla bağışların yapıldığını söyledi.

 

Dinçyürek, Lefkoşa Başkent Lions Kulübü'ne katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 28, 2024,
Haber Kategorisi: HABERLER,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25
"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

KKTC Sağlık Bakanlığı Himayesinde UMKE Tarafından Sağlık Çalışanlarına Afet ve Acil Durum Eğitimi Başlatıldı.

Devamını oku
262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345