Altuğra: Kültürel değerlerimize sahip çıkarak, genç nesillere aktarmak büyük önem taşıyor

Altuğra: Kültürel değerlerimize sahip çıkarak, genç nesillere aktarmak büyük önem taşıyor

Kaleburnu Köy Festivali’nin ilki Medi Foundation, Bağımlılıkla Mücadele Derneği ve Media House işbirliğinde merhum Ayşe Medi anısına gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra kültürel değerlere sahip çıkarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinerek düzenlenen böylesi festivallerin ülke kültürüne katkı sağladığını söyledi.

Bakan Altuğra şunları kaydetti;

"Kültürel değerlerin ön plana çıkarılması, kültürel mirasın yaratılması ve sonraki nesillere aktarılmasında son derece önemli etkinlikler olan festivaller, üretimimize sahip çıkmamız, halkımızın bir araya gelmesi için en iyi fırsatlardan biridir.

Ne mutlu ki bizlere, pandemi sürecinin ardından normalleşme sürecine başladık ve böylesi güzel etkinliklerde bir araya gelebilmekteyiz.

Festivaller, düzenlendiği bölgenin kendine has kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmak adına da çok önemli etkinliklerdir.

Bugün görmekteyiz ki, Ayşe Medi Anısına Birinci Kaleburnu Köy Festivali’nde birbirinden değerli etkinlikler yanında Alzheimer Hastalarına dikkat çekmek ve katkı koymak için bir organizasyon düzenlenmiştir.

Alzheimer, yaşlılıkla beraber ortaya çıkan ve başta unutkanlık olmak üzere; çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan, günlük yaşam aktivitelerini etkileyen ilerleyici bir beyin hastalığıdır.

Dünyada 55 milyondan fazla kişi bu hastalıkla yaşamakta her yıl 10 milyondan fazla kişi bu hastalığa yakalanmaktadır.

Alzheimer hastalığı genellikle 65 yaşın üzerinde 10 kişiden birinde, 85 yaşın üzerinde iki kişiden birinde görülür. Kadınlarda ve erkeklerde hemen hemen aynı oranda görülür. Ancak düşük oranda ailesel bir yatkınlık olabileceği düşünülmektedir.

Alzheimer hastalığı yavaş ilerleyen, ancak zaman içinde günlük yaşamı etkileyerek, hastayı geri dönüşsüz bir şekilde bakıma muhtaç bırakan bir hastalıktır.

Bizlerin görevi çocuklarımız ve gençlerimizi dikkate aldığımız gibi yaş almış büyüklerimiz için hak ettiği değeri vermektir. Yaşlılarımızın refahı, sağlık hizmetlerinin sağlanması, yaşlı bakım evlerimizde en iyi koşullarda yaşam sürmeleri önceliğimiz olması gereken en hassas konular arasındadır. Yaşlılarımız bizim için değerlidir.

Şuna inanmaktayım ki, gençliğin enerjisi, yaşlılığın tecrübesiyle birleşir.

Bizlere her konuda yol gösteren değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır.

Sözlerimin sonuna gelirken üretimin, bereketin birleştirici gücü ve bize sunduğu imkânlarıyla sizlerle birlikte 1. Kaleburnu Köy Festivali’nde halkımızla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum.

Bu vesile ile festivalin hayat bulmasına katkı koyan Medi Foundation Vakfı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar, tüm halkımıza sağlıklı güzel günler temenni ederim."

Print
Yayınlanma tarihi: May 22, 2022,
Haber Kategorisi: HABERLER,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25
"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

"Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Afet ve Acil Durumlarda Eğitimin Önemini Vurguladı"

KKTC Sağlık Bakanlığı Himayesinde UMKE Tarafından Sağlık Çalışanlarına Afet ve Acil Durum Eğitimi Başlatıldı.

Devamını oku
262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345