Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Türkiye Milli Pediatri Derneği tarafından düzenlenen 66. Milli Pediatri Kongresi’ne katılarak konuşma gerçekleştirdi

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Türkiye Milli Pediatri Derneği tarafından düzenlenen 66. Milli Pediatri Kongresi’ne katılarak konuşma gerçekleştirdi

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın da katıldığı, Türkiye Milli Pediatri Derneği tarafından düzenlenen 66. Milli Pediatri Kongresi’ne katılarak konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Altuğra şunları kaydetti;

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de ve ülkemizde de yaklaşık 3 yıldır Covid-19 pandemisine karşı alınan önlemler ve verilen mücadeleler sonrasında adamızda yüz yüze bilimsel kongre düzenlenmesi bizim için mutluluk vericidir.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları konularında dünyada ve Türkiye'de önemli bilimsel katkıları olan Türkiye Cumhuriyeti Milli Pediatri Derneği’nin her yıl düzenlediği kongrelerde zorlu çalışma şartları, pandemi ile mücadelede artan iş yükü ve sorunlara rağmen, güncel bilgilerin araştırılması, tartışılması ve öğrenilenlerin paylaşılmasının geleceğe yönelik stratejik planların yapılmasında önemli rol oynayacağına içtenlikle inanıyorum.

Covid-19 pandemi sürecinin en yoğun yaşandığı dönemleri, aldığımız tedbirler ve Anavatanımızın kuvvetli desteği ile başarıyla yönettik. Her zaman ve her koşulda yanımızda olan Anavatanımız, dünyayı etkisi altına alan, pandemi sürecinde de bizleri yalnız bırakmadı. Güçlü desteğini hissettirdi.

Bu süreçte, Anavatanımız Türkiye dünyada aşıya ulaşım sorunu yaşanırken bizleri aşısız bırakmadı. Her zaman olduğu gibi tıbbi malzeme ve ilaç desteği sağladı. Çok kısa sürede Acil Durum Hastanesi’ni Kıbrıs Türk Halkının hizmetine sundu.

Bu vesile ile bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere, Türk hükümetine ve her zaman sıcak desteklerini gördüğümüz Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya katkılarından dolayı huzurlarınızda içtenlikle teşekkür ediyorum.

Vakaların azaldığı, aşılama oranlarımızın arttığı ve hasta sayılarımızın azalıp Covid-19 ile yaşamaya alıştığımız bugünlerde Acil Durum Hastanesi farklı ve değerli bir anlam kazanmıştır.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için yıllardır eksikliği hissedilen ancak altyapı nedeniyle açılamayan Çocuk Acil Servisi’ni Acil Durum Hastanemizde açıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımıza başladık. Böylece, yeni doğan çocuk yoğun bakım hizmetleri daha çağdaş ve modern şartlarda sunulacak, çocuk genel ve yan dal polikliniklerimiz birbirleri ile koordineli çalışacak.

Tüm birimleriyle Çocuk Sağlığı Hastalıkları bölümünü çok yakın bir tarihte Acil Durum Hastanesine taşıyacağız ve Çocuk Acil Servisini hizmete açacağız.

Genel çocuk sağlığının yanında Çocuk Onkolojisi, Hematoloji, Yoğun Bakım, Enfeksiyon, Çocuk Gelişimi yan dalları, Yenidoğan bölümleri hizmet vermektedir.

Ayrıca Çocuk Gastroenterolojisi, endokrinoloji, kardiyoloji hizmetleri de yakında eklenecek ve 3. Basamak çocuk sağlığı hizmetlerimiz daha kapsamlı olacaktır. Bu nedenle yeni hastane daha da önem kazanacaktır.

Bunun yanında hastanelerimiz ve sağlık merkezlerimizde çocuklarımıza koruyucu sağlık hizmetleri de sunulmaktadır.

Yılda üç bin canlı doğumun gerçekleştiği ülkemizde yeni hastanemiz ve tüm sağlık hizmeti birimlerimizle, yakaladığımız yüksek aşılama oranlarımızı, koruyucu hekimlik çalışmalarımızı, çağdaş bilimin ışığında bulunduğumuz noktadan daha iyiye taşımak en öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

Çocuklarımızın sağlıklı ve güven içinde yaşamaları için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz.

66. Türkiye Milli Pediatri Kongresi’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğumu belirterek, emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Kongre çalışmalarında başarılar diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 6, 2022,
Haber Kategorisi: HABERLER,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789