“Lapta Sağlık Merkezine kazandırılan Aşı Merkezi, Kadın Hastalıkları ve Muayene Odası ile Hemşire dinlenme odasının açılışı yapıldı”

“Lapta Sağlık Merkezine kazandırılan Aşı Merkezi, Kadın Hastalıkları ve Muayene Odası ile Hemşire dinlenme odasının açılışı yapıldı”

Alsancak Mare-E Monte Yardım Derneği ve sponsorların katkılarıyla Lapta Sağlık Merkezi’ne kazandırılan Aşı Merkezi, , Kadın Hastalıkları ve Muayene Odası ile Hemşire dinlenme odasının açılışı bugün yapıldı.

Açılışa Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, HP Milletvekili Jale Refik Rogers, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, TİKA –Lefkoşa Program Ofisi Temsilcisi Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ,Alsancak Mare-E Monte Yardım Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle , sponsor firmaların temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan , Alsancak Mare-E Monte Yardım Derneği Başkanı Ayşe Tümsoy, derneğin, eğitim ve sağlık alanında sürüdürülebilir katkılar koymak amacıyla yola çıktığını belirterek, kuruluşlarından bu güne hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

Tümsoy, tüm bunların hayat bulmasına katkı sağlayan TİKA, sponsor olan kurumlar ve kişilere teşekkürlerini sundu.

“Hedefimiz ülke genelinde, sağlık merkezlerini daha da geliştirmek”

Sağlık Bakanı Dr.Ali Pilli konuşmasında, Lapta Sağlık Merkezi’ne, Aşı Merkezi, , Kadın Hastalıkları ve Muayene Odası ile Hemşire dinlenme odası kazandırılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, sivil toplum örgütleri ve hayırsever kuruluş ve vatandaşların sağlığa yaptığı katkıların önemine vurgu yaptı.

Konuşmasında, pandemi dönemi ve öncesinde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Türkiye Cumhuriyeti’nin desteklerine işaret eden Bakan Pilli, bugün önemli bir katkı koyan TİKA yetkililerinin aramızda bulunmasından mutluluk duyduğunu kaydetti. Bakan Pilli, sağlığa yapılan yatırımın , insana yapılan yatırım olduğunu vurguladı.

Koruyucu Hekimlik ve Sağlık merkezlerinin , sağlık hizmetleri ve altyapısının ilk basamağı olduğunu ifade eden Pilli, sağlık merkezlerinin, hastalıkların erken teşhis tanı ve tedavisinde büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Lapta Sağlık Merkezi’nde derneğin yaptığı katkılarla bu hizmetlerin kazandırılmasının , önemine işaret eden Pilli, tüm bu olanakların, erken teşhis tanı ve tedavi için büyük önem taşıdığını söyledi.

Hedeflerinin ülke genelinde, sağlık hizmetlerinin ilk basamağı olan sağlık merkezlerini daha da geliştirmek olduğunu vurgulayan Pilli, sağlık merkezlerinin geliştirilip yaygınlaştırılmasının, merkezi hastanelerin yükünü de azaltılmasına katktı sağlayacağına dikkat çekti.

Birlikte dayanışma ve yardımlaşma içinde bu günlere ulaşan Kıbrıs Türk halkının, bu özelliklerini bugün hala yitirmediğinin Covid 19 döneminde bir kez daha görüldüğünü anımsatan Pilli, Alsancak Mare-E Monte Yardım Derneği’nin bu başarılı çalışmasının herkese örnek olmasını diledi.

“Lapta Sağlık Merkezi’ndeki bu çalışma, sivil toplum örgütü başarısının bir örneğidir “

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da, ülkede sağlık alanında yapılan bu tür katkıların büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, Lapta Sağlık Merkezi’ndeki bu çalışmanın, sivil toplum örgütünün başarısının bir örneği olduğunu belirtti.

Derneğin ortaya hedefler koyarak, proje belirleyerek, buna öncülük edip sponsorlardan aldığı katkılarla sağlık alanında bu gibi çalışmaları hayata geçirmesinin , sivil toplum örgütlerinin , neler yapabileceğinin göstergesi olduğunu ifade eden Sibel Tatar, sivil toplum örgütleri devlet ve hayırsever sponsorların el birliği ve güç birliği içinde yapacağı çalışmalarla , ülkede çok önemli işlere imza atılabileceğini dile getirdi.

Tatar, özellikle kriz dönemlerinde her şeyin devletten beklenmemesi gerektiği , herkesin elini taşın altına koyması gerektiği düşüncesinin toplum içinde yaygınlaşmasının önemine vurgu yaptı.

Tatar konuşmasının sonunda Lapta Sağlık Merkezi’ne Aşı Merkezi, , Kadın Hastalıkları ve Muayene Odası ile Hemşire dinlenme odası kazandırılmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından , sağlık merkezinde Aşı Merkezi , kadın hastalıkları ve Muayene Odası ile hemşire dinlenme odasının hayat geçmesine katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri sunuldu.

Print
Yayınlanma tarihi: Nis 7, 2022,
Haber Kategorisi: HABERLER,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

Documents to download

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789